Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi

Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi

4.3 282 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Farsz
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
    70 g
  • szynki wędzonej, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
    50 g
  • musztardy
    20 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Rolady
  • mięsa wołowego z udźca, o grubości ok. 7 mm (ok. 600-650 g)
    4 plastry
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • olej rzepakowy do obsmażenia mięsa
Sos
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    40 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    50 g
  • masła
    10 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    40 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    40 g
  • pora pokrojonego w 5 mm plastry
    40 g
  • musztardy
    20 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    250 g
  • wody
    100 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    60 g
  • mąki pszennej
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 483.5 kcal / 2024.3 kJ
Białko 43.8 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1343.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...