Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
TM5 TM6

Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi

Składniki

Farsz

  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 70 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g szynki, wędzonej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego na kawałki
  • 20 g musztardy
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Rolady

  • 4 plastry mięsa wołowego, z udźca, o grubości ok. 7 mm (ok. 600-650 g)
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • olej rzepakowy, do obsmażenia mięsa

Sos

  • 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 10 g masła
  • 40 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 40 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 20 g musztardy
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 250 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 100 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • 60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 15 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2539 kJ / 606 kcal
Białko
43.3 g
Węglowodany
12.5 g
Tłuszcz
39.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie