
Urządzenia i Akcesoria
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Farsz
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki70 g
-
szynki wędzonej, pokrojonej na kawałki100 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki50 g
-
musztardy20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Rolady
-
mięsa wołowego z udźca, o grubości ok. 7 mm (ok. 600-650 g)4 plastry
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
olej rzepakowy do obsmażenia mięsa
Sos
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki40 g
-
pieczarek przekrojonych na pół50 g
-
masła10 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki40 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki40 g
-
pora pokrojonego w 5 mm plastry40 g
-
musztardy20 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
czerwonego wina, wytrawnego250 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu60 g
-
mąki pszennej15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.5 kcal /
2024.3 kJ
Białko
43.8 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
13.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
1343.3 mg