
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki350 g
-
kostek boczku100 g
-
polędwicy wieprzowej500 - 600 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej mielonej1 - 1 ½ łyżeczki
-
boczku wędzonego, surowego (60-80 g)6 - 8 plastrów
-
kapusty kiszonej500 g
-
liść laurowy, suszony (opcjonalnie)1
-
owoce jałowca (opcjonalnie)3
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki750 g
-
oleju3 łyżki
-
mleka140 g
-
masła40 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
590 kcal /
2467 kJ
Białko
47 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
6.4 g