Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
350 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g kostek boczku
-
500 - 600 g polędwicy wieprzowej
-
2 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
6 - 8 plastrów boczku wędzonego, surowego (60-80 g)
-
500 g kapusty kiszonej
-
1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
-
3 owoce jałowca (opcjonalnie)
-
500 g wody
-
750 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
3 łyżki oleju
-
140 g mleka
-
40 g masła
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
47 g
Kalorie
2467 kJ /
590 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
6.4 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwica wołowa z warzywami
50 Min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 Min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Polędwica w sosie musztardowym
1 Std. 30 Min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 Min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 Min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 Std.
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min