Wersje kompatybilne
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g kostek boczku
- 500 - 600 g polędwicy wieprzowej
- 2 łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki słodkiej papryki, mielonej
- 6 - 8 plastrów chudego boczku wędzonego (60-80 g)
- 500 g kapusty kiszonej
- 1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
- 3 owoce jałowca (opcjonalnie)
- 500 g wody
- 750 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 3 łyżki oleju do smażenia
- 140 g mleka
- 40 g masła, niesolonego
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka po karkonosku
1u. 50min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1h
Roladki schabowe z oscypkiem
1h 15 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 Std. 10 Min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 Std. 40 Min
Żeberka w kapuście
2 Std. 10 Min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2j 15 menit
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30min
Polędwica po toskańsku
45 min