Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym

Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym

4.3 720 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    350 g
  • kostek boczku
    100 g
  • polędwicy wieprzowej
    500 - 600 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej mielonej
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • boczku wędzonego, surowego (60-80 g)
    6 - 8 plastrów
  • kapusty kiszonej
    500 g
  • liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
    1
  • owoce jałowca (opcjonalnie)
    3
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    750 g
  • oleju
    3 łyżki
  • mleka
    140 g
  • masła
    40 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 590 kcal / 2467 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...