
Wersje kompatybilne
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wody
- 16 przepiórczych jajek
- 140 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
- 500 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g pieczarek
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- koperek, świeży tylko liście, posiekany, ilość do podania
-
ziemniaki ugotowane, ilość do podania
lub ryż ugotowany, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 622.5 kcal / 2604.6 kJ
- Białko
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 48.9 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 549.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.