Klops z papryką i jajkiem

Klops z papryką i jajkiem

4.7 431 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 50 g bułki tartej
  • 40 g mleka
  • ¾ - 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • woda do zwilżenia dłoni

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 porcji

Sód 4464 mg
Białko 218 g
Kalorie 10433.5 kJ / 2492 kcal
Tłuszcz 156 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 56.7 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...