Klops z papryką i jajkiem

Klops z papryką i jajkiem

4.7 404 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

  • wody
    400 g
  • jajek
    8
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    800 g
  • bułki tartej
    50 g
  • mleka
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczkę
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • woda do zwilżenia dłoni

Wartości odżywcze na 8 porcji

Kalorie 2492 kcal / 10433.5 kJ
Białko 218 g
Tłuszcz 156 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 56.7 g
Sód 4464 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...