
Urządzenia i Akcesoria
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Mięsne medaliony
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 gałązek
-
ząbki czosnku1 - 2
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego800 g
-
jajka2
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
pieprzu ziołowego½ łyżeczki
Sos koperkowy
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
masła30 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mąki pszennej20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
550 kcal /
2305 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
40.9 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska