Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym

Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym

4.6 600 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

Mięsne medaliony
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 gałązek
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • mięsa wieprzowego, mielonego
    800 g
  • jajka
    2
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu ziołowego
    ½ łyżeczki
Sos koperkowy
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • masła
    30 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    400 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 550 kcal / 2305 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 40.9 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...