
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 467.3 kcal / 1956.7 kJ
- Białko
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Sód
- 3685 mg