
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w kożuchu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
-
sok z ½ cytryny do skropienia śledzi
-
600 g wody
-
600 - 650 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
6 jajek
-
150 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego
-
pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
467.3 kcal /
1956.7 kJ
Białko
24.3 g
Tłuszcz
36.7 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
3685 mg