![Śledzie w kożuchu Śledzie w kożuchu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C880BB1-1CA2-4F8F-911E-C21D4A121774/Derivates/3851d053-df33-476b-af3e-102b5434da86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 3685 mg
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Karp na słodko w galarecie
7h 35 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25klst 15 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Sałatka śledziowa rosolli
1 Std. 15 Min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25 min
Ryba po grecku
45 Min