
Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Roladki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki70 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
wątróbek drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki150 g
-
bułki tartej15 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
chudego boczku, wędzonego, w plastrach100 g
-
schabu wieprzowego (500-600 g)4 plastry
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Sos śliwkowy
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki700 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
śliwek suszonych, bez pestek200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
olej rzepakowy do obsmażenia roladek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1058 kcal /
4433 kJ
Białko
42.7 g
Tłuszcz
71.5 g
Węglowodany
67.7 g
Błonnik
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska