Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym

Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym

4.4 261 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

Roladki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    70 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • wątróbek drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
    150 g
  • bułki tartej
    15 g
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • chudego boczku, wędzonego, w plastrach
    100 g
  • schabu wieprzowego (500-600 g)
    4 plastry
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Sos śliwkowy
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    700 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • śliwek suszonych, bez pestek
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • olej rzepakowy do obsmażenia roladek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1058 kcal / 4433 kJ
Białko 42.7 g
Tłuszcz 71.5 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...