Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym

Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym

4.4 280 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

Roladki
  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 150 g wątróbek drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
  • 15 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
  • 4 plastry schabu wieprzowego (500-600 g)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos śliwkowy
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki soli
  • 700 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 200 g śliwek suszonych, bez pestek
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • olej rzepakowy do obsmażenia roladek

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 42.7 g
Kalorie 4433 kJ / 1058 kcal
Tłuszcz 71.5 g
Błonnik 7.5 g
Węglowodany 67.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...