Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
TM5 TM6

Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym

Składniki

Roladki

  • 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 150 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
  • 15 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
  • 4 plastry schabu wieprzowego (500-600 g)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Sos śliwkowy

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • ¼ łyżeczki soli
  • 700 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 200 g śliwek suszonych, bez pestek
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • olej rzepakowy, do obsmażenia roladek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
4433 kJ / 1058 kcal
Białko
42.7 g
Węglowodany
67.7 g
Tłuszcz
71.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie