
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
żytniego chleba gruboziarnistego na zakwasie, lekko czerstwego, bez skórki, pokrojonego na kawałki200 g
-
schabu wieprzowego po ok. 150 g każdy4 plastry
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem tylko białe części, przekrojone na pół2
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
białej kapusty młodej, pokrojonej na kawałki500 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczkę
-
białego octu winnego1 łyżka
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki800 g
-
olej rzepakowy do smażenia
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do panierowania10 g
-
jajko roztrzepane, do panierowania1
-
masła20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
817.2 kcal /
3418.9 kJ
Białko
41.6 g
Tłuszcz
41.2 g
Węglowodany
70.7 g
Błonnik
11.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
736 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska