Urządzenia i Akcesoria
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g żytniego chleba gruboziarnistego na zakwasie, lekko czerstwego, bez skórki, pokrojonego na kawałki
-
4 plastry schabu wieprzowego po ok. 150 g każdy
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem tylko białe części, przekrojone na pół
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
500 g białej kapusty młodej, pokrojonej na kawałki
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczkę koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka białego octu winnego
-
800 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
smalec, do smażeniaolej rzepakowy do smażenia
-
10 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
1 jajko roztrzepane, do panierowania
-
20 g masła
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
736 mg
Białko
41.6 g
Kalorie
3418.9 kJ /
817.2 kcal
Tłuszcz
41.2 g
Błonnik
11.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
70.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kompot z suszu
2 Std. 10 Min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 Std. 50 Min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Kurczak z młodymi ziemniakami i surówką z selera
3 Std. 5 Min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 Std. 10 Min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 Min
Bigos
1 Std. 30 Min
Gołąbki
1 Std. 45 Min
Kotlety mielone
30 Min
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Kapusta gotowana
30 Min
Buraczki na ciepło
50 Min