
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g filetów z dorsza, bez skóry świeżych (5-6 kawałków)
lub 1000 g filetów z dorsza, bez skóry mrożonych, uprzednio rozmrożonych i osuszonych ręcznikiem papierowym (5-6 kawałków) - ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 40 g oleju
- 200 g pomidorów, z puszki krojonych
- 200 g wody
- 50 g ketchupu
- 10 g cukru
- 10 - 15 g octu
- 50 g śliwek suszonych, bez pestek
- 1 liść laurowy, suszony
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 150 g ogórków konserwowych pokrojonych w 0,5 cm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 248.3 kcal / 1039.7 kJ
- Białko
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 512.7 mg