Ryba po kaszubsku
TM6 TM5

Ryba po kaszubsku

4.4 (320 ocen)

Składniki

  • 1000 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych (5-6 kawałków)
    lub 1000 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i osuszonych ręcznikiem papierowym (5-6 kawałków)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 40 g oleju
  • 200 g pomidorów, z puszki, krojonych
  • 200 g wody
  • 50 g ketchupu
  • 10 g cukru
  • 10 - 15 g octu
  • 50 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych w 0,5 cm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1039.7 kJ / 248.3 kcal
Białko
29.3 g
Węglowodany
17.8 g
Tłuszcz
7.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
3 g
Sód
512.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy