Ryba po kaszubsku

Ryba po kaszubsku

4.5 360 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 1000 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych (5-6 kawałków)
    1000 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i osuszonych ręcznikiem papierowym (5-6 kawałków)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 40 g oleju
  • 200 g pomidorów, z puszki krojonych
  • 200 g wody
  • 50 g ketchupu
  • 10 g cukru
  • 10 - 15 g octu
  • 50 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 150 g ogórków konserwowych pokrojonych w 0,5 cm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 248.3 kcal / 1039.7 kJ
Białko 29.3 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 512.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...