Urządzenia i Akcesoria
Ryba po kaszubsku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i osuszonych ręcznikiem papierowym (5-6 kawałków)1000 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych (5-6 kawałków)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
40 g oleju
-
200 g pomidorów, z puszki krojonych
-
200 g wody
-
50 g ketchupu
-
10 g cukru
-
10 - 15 g octu
-
50 g śliwek suszonych, bez pestek
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych w 0,5 cm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
512.7 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
1039.7 kJ /
248.3 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak po cygańsku
1 Std. 20 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym
2 Std. 15 Min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Paprykarz à la szczeciński
45 Min
Kurczak w galarecie
3 Std.
Śledzie w zalewie paprykowej
2 Std. 45 Min
Ryba po grecku
45 Min