
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna surówka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
ząbek czosnku½ - 1
-
rzodkiewki przekrojonej na pół80 - 100 g
-
ogórka pokrojonego na kawałki150 g
-
sałaty masłowej pokrojonej na 2 cm kawałki5 - 6 liści
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego10 g
-
jogurtu naturalnego180 - 200 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
46.3 kcal /
193.8 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska