
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego tylko liście
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 80 - 100 g rzodkiewki przekrojonej na pół
- 150 g ogórka pokrojonego na kawałki
- 5 - 6 liści sałaty masłowej pokrojonej na 2 cm kawałki
- 10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
- 180 - 200 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 46.3 kcal / 193.8 kJ
- Białko
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.2 g