Urządzenia i Akcesoria
Jajka w szarym sosie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
700 g wody
-
8 jajek
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
35 g mąki pszennej
-
200 g mleka
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
25 - 30 g musztardy Dijon
-
15 g chrzanu, tartego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
377.3 mg
Białko
13.8 g
Kalorie
1070.5 kJ /
255.9 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
10.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 Std. 5 Min
Sos koperkowy
15 Min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 Std. 30 Min
Kotlety z jajek
1 Std.
Kluski kładzione
15 Min
Pyry z gzikiem
1 Std.
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 Min
Purée ziemniaczane
50 Min
Kapusta gotowana
30 Min
Modro kapusta
45 Min
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Kapusta czerwona na ciepło
35 Min