
Urządzenia i Akcesoria
Jajka w szarym sosie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
700 g wody
-
8 jajek
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
35 g mąki pszennej
-
200 g mleka
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
25 - 30 g musztardy Dijon
-
15 g chrzanu, tartego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
255.9 kcal /
1070.5 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
377.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Pasta jajeczna
5 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Kasza manna
15 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Pyry z gzikiem
1 godz.
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Kotlety z jajek
1 godz.
Kartoflanka
55 min
Purée ziemniaczane
50 min
Kapusta gotowana
30 min