Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 8 jajek
- 35 g masła, pokrojonego na kawałki
- 35 g mąki pszennej
- 200 g mleka
- ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 25 - 30 g musztardy Dijon
- 15 g chrzanu, tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1233 kJ / 294 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kurczaka z makaronem
1hod. 15min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4 Std. 10 Min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min
Sos koperkowy
15 min
Masło ziołowe
15 min
Kluski kładzione
15 min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1h 10min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1h 10min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min
Kotlety z jajek
1h