Urządzenia i Akcesoria
Faszerowane jajka z mieloną papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
400 g wody o temp. pokojowej
-
6 jajek rozm. M
-
70 g majonezu
-
2 łyżeczki musztardy pikantnej
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
papryka ostra, mielona do oprószenia jajek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388.5 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
658 kJ /
157.2 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Scones z camembertem
45 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 min
Łazanki
1 godz.