Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody, o temp. pokojowej
- 6 jajek, rozm. M
- 70 g majonezu
- 2 łyżeczki musztardy, pikantnej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- papryka ostra, mielona, do oprószenia jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 658 kJ / 157.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 388.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 Std. 35 Min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45min
Roladki z ogórka
30min
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
2h 50min
Sałatka śledziowa rosolli
1h 15min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Kule serowe
1 Std.
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Jajka z farszem pieczarkowym
55min