Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 200 g di pomodorini datterino interi
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 240 g di ceci secchi, ammollati in acqua per almeno 8 ore
- 500 g di catalogna o cicoria, lavata ed a pezzi (2-3 cm)
- 4 cucchiai di pecorino grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie
50 min
Minestra lenticchie e spinaci
50 min
Zuppetta di ceci
45 Min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1 godz. 10 min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 min
Zuppa al profumo di curcuma
1 Std.
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 Min
Cacciucco di ceci
50 min
Zuppa di bietole
35 Min
Zuppa di ceci e polpettine
50 min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1 Std.
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min