Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di filetti di salmone fresco (4 filetti)
- 10 asparagi, tagliati a metà per il lato lungo
- 2 limoni, 1 a fettine e 1 spremuto (preferibilmente bio)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 750 g di acqua
- 240 g di riso Parboiled
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2958 kJ / 707 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Salmone al vapore con broccoli, riso e salsa all'aneto
50 min
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 Min
Salmone al cartoccio
35 Min
Salmone con broccoli e grano saraceno
40 Min
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30 min
Salmone e riso basmati con salsa all'aneto
45 Min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35 Min
Insalata salmone, spinaci, noci e melagrana
40 Min
Salmone al vapore con piselli e riso
1 Std.
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55 Min
Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante
1 Std.
Rombo pomodoro e nocciole
1 Std.