Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di filetti di salmone fresco (4 filetti)
- 10 asparagi, tagliati a metà per il lato lungo
- 2 limoni, 1 a fettine e 1 spremuto (preferibilmente bio)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 750 g di acqua
- 240 g di riso Parboiled
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2958 kJ / 707 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Salmone al vapore con broccoli, riso e salsa all'aneto
50min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40min
Pesce al vapore con verdure miste
1 godz. 20 min
Salmone con crudo di pomodori
35min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Spiedini di salmone con salsa miele e zenzero (per 2 persone) (senza glutine)
40min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35min
Salmone al vapore con piselli e riso
1 godz.
Salmone miele e yogurt greco
40min
Pesce spada con fagiolini e olive
40min
Salmone con broccoli e grano saraceno
40min
Salmone e riso basmati con salsa all'aneto
45 min