Wersje kompatybilne
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 melanzana media a cubetti
- 1 zucchina a cubetti
- ½ peperone rosso a cubetti
- ½ peperone giallo a cubetti
- 2 di pomodori, tipo San Marzano privati dei semi, a cubetti e lasciati scolare dall'acqua
- 2 mazzetti di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di capperi sotto sale dissalati
- 500 g di pasta sfoglia pronta
- 10 g di pecorino grattugiato
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min
Quiche ai finocchi e porri
1 Std. 10 Min
Strudel di verdure
2h
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Quiche di spinaci e speck
2h
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Torta salata tricolore
1 Std. 20 Min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Torta di asparagi
1 Std. 10 Min
Brisèe ratatouille
1 Std. 30 Min