Risotto carote e bacon

Risotto carote e bacon

4.6 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di carote pelate a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 90 g di Gin
  • 800 g di brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 8 fette di bacon
  • 10 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19.6 g
Kalorie 2406 kJ / 575 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 49 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...