Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cipolle a metà
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di olio di oliva
- 250 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di peperone verde, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di pomodori cuore di bue a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di concentrato di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure in umido
40min
Uova strapazzate con cipolle e olive
40min
Zuppa di pollo alla messicana
50min
Insalata di sedano bianco
15min
Cipollata
1 godz.
Tartare di pomodori e peperoni
15min
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20min
Contorno di zucchine e mais
35min
Zuppetta di pomodoro e peperone
10min
Contorno di zucchine e carote con formaggio
20min
Salsa di cipolle al balsamico
35min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55min