Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di cipolla, a metà
- 20 g di olio di semi di girasole
- 1 - 1 ½ cucchiaino di cumino in polvere, a piacere
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1100 g di acqua
-
2 - 3
cucchiaini di dado per brodo di pollo, a piacere
lub 2 - 3 dadi per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo), a piacere - 300 g di lenticchie rosse, secche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Zuppa di lenticchie
50 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1 Std. 10 Min
Zuppa al profumo di curcuma
1 Std.
Zuppa di bulgur e lenticchie rosse
1 Std.
Zuppa di piselli spezzati
1 Std.
Antica minestra ai broccoletti
45min
Paté di lenticchie rosse al curry
4h 10min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35min
Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla
1 Std.