Zuppa di lenticchie rosse

Zuppa di lenticchie rosse

4.4 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 - 25 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di cipolla a metà
  • 20 g olio di semi di girasole
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di cumino in polvere a piacere
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1100 g di acqua
  • 2 - 3 cucchiaini di dado per brodo di pollo a piacere
    2 - 3 dadi per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo), a piacere
  • 300 g di lenticchie rosse, secche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19 g
Kalorie 1245 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 14 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...