Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną

Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną

4.8 696 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować), przekrojonych na pół
    70 g
  • sera typu feta pokrojonego w 1,5 cm kostkę
    140 g
  • tymianku, świeżego
    8 gałązek
  • bazylii, świeżej tylko liście
    4 gałązki
  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 25 g
  • cukru
    ½ łyżki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • kaszy jaglanej
    100 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
    210 g
  • rzeżucha (opcjonalnie) ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 337.1 kcal / 1411.3 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 21.9 g
Węglowodany 27.1 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...