Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną

Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną

4.7 743 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 70 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować), przekrojonych na pół
  • 140 g sera typu feta pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 8 gałązek tymianku, świeżego
  • 4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżki cukru
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 210 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • rzeżucha (opcjonalnie) ilość do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 10.9 g
Kalorie 1411.3 kJ / 337.1 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...