Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
TM6 TM5

Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną

4.8 (615 ocen)

Składniki

  • 70 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy (zalewę zachować), przekrojonych na pół
  • 140 g sera typu feta, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 8 gałązek tymianku, świeżego
  • 4 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżki cukru
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 210 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • rzeżucha, ilość do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1411.3 kJ / 337.1 kcal
Białko
10.9 g
Węglowodany
27.1 g
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy