
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować), przekrojonych na pół70 g
-
sera typu feta pokrojonego w 1,5 cm kostkę140 g
-
tymianku, świeżego8 gałązek
-
bazylii, świeżej tylko liście4 gałązki
-
ząbek czosnku½ - 1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
cukru½ łyżki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
kaszy jaglanej100 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki210 g
-
rzeżucha (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337.1 kcal /
1411.3 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
21.9 g
Węglowodany
27.1 g
Błonnik
3 g