Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym

Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym

3.9 338 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

Kruszonka z chleba z mozzarellą
  • mozzarelli, tartej
    75 g
  • chleba pełnoziarnistego pokrojonego na kawałki
    90 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
Sos pomidorowy i gnocchi
  • gnocchi
    1000 g
  • ząbki czosnku
    3
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    750 g
  • octu balsamicznego
    1 ½ łyżki
  • bazylii, suszonej
    ½ - ¾ łyżeczki
  • suszonych płatków chili
    ½ łyżeczki
  • cukru
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • woda do gotowania gnocchi
  • liści szpinaku, świeżych
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 418 kcal / 1763 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...