
Urządzenia i Akcesoria
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Kruszonka z chleba z mozzarellą
-
mozzarelli, tartej75 g
-
chleba pełnoziarnistego pokrojonego na kawałki90 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
Sos pomidorowy i gnocchi
-
gnocchi1000 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata750 g
-
octu balsamicznego1 ½ łyżki
-
bazylii, suszonej½ - ¾ łyżeczki
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
cukru½ - ¾ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
woda do gotowania gnocchi
-
liści szpinaku, świeżych150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418 kcal /
1763 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
62 g