Urządzenia i Akcesoria
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Kruszonka z chleba z mozzarellą
-
75 g mozzarelli, tartej
-
90 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Sos pomidorowy i gnocchi
-
1000 g gnocchi
-
3 ząbki czosnku
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
750 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 ½ łyżki octu balsamicznego
-
½ - ¾ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
½ - ¾ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
woda do gotowania gnocchi
-
150 g liści szpinaku, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.5 g
Kalorie
1763 kJ /
418 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 Std. 20 Min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 Std.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 Std.
Kotlety ruskie
35 Min
Ryż pomidorowy z szynką
40 Min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 Min
Chili sin carne zapiekane pod serową polentą
1 Std.
Focaccia serowa z pomidorami
45 Min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 Min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Zapiekanka z tortellini
30 Min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 Min