
Urządzenia i Akcesoria
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
250 g cukinii pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
-
25 g oliwy z oliwek
-
1000 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
2 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka curry, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
400 g mleczka kokosowego
-
450 - 500 g kawałków ananasa, z puszki, w soku własnym zalewę zachować
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej
-
½ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu białego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
430.7 kcal /
1803.1 kJ
Białko
36.3 g
Tłuszcz
19.4 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ANANAS
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Curry z dorszem i krewetkami
40 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Korma z owoców morza
40 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Pad thai
45 min