Urządzenia i Akcesoria
Curry z kurczakiem i mango
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
500 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego (ok. 2 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
200 g mleczka kokosowego
-
1 łyżka sosu rybnego
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
350 - 360 g mango, dojrzałego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
kolendra, świeża ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.8 g
Kalorie
1422 kJ /
340.2 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
21.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak w sosie satay
30 min
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Curry z kurczaka z dynią i pieczarkami
1 godz.
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.