
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego (ok. 2 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
- ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 200 g mleczka kokosowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 350 - 360 g mango, dojrzałego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- kolendra, świeża, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1422 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Kurczak generała Tso
40 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1h 5min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1h 5min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 menit
Satay z sosem orzechowym
1 Std. 55 Min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min