Urządzenia i Akcesoria
Kurczak cajun i purée z batatów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 płaska łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego1 płaska łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
850 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
-
700 g wody
-
4 filety z piersi kurczaka
-
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
-
50 g słodkiego sosu chili
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
36.1 g
Kalorie
1737.2 kJ /
414.9 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
46.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1 godz. 5 min