Kurczak cajun i purée z batatów

Kurczak cajun i purée z batatów

4.5 257 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 1 płaska łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
    1 płaska łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
  • 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej
  • ½ łyżeczki czosnku, mielonego
  • 1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 850 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 700 g wody
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g słodkiego sosu chili
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 414.9 kcal / 1737.2 kJ
Białko 36.1 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 46.8 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...