
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
płaska łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
lub 1 płaska łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego - 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej
- ½ łyżeczki czosnku, mielonego
- 1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
- 850 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
- 700 g wody
- 4 filety z piersi kurczaka
- 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g słodkiego sosu chili
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 414.9 kcal / 1737.2 kJ
- Białko
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Błonnik
- 7 g