
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak cajun i purée z batatów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren pieprzu czarnego1 płaska łyżeczka
-
soli morskiej, gruboziarnistej1 łyżeczka
-
czosnku, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
batatów pokrojonych na 2 cm kawałki850 g
-
wody700 g
-
filety z piersi kurczaka4
-
oliwy z oliwek2 - 3 łyżki
-
słodkiego sosu chili50 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414.9 kcal /
1737.2 kJ
Białko
36.1 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
46.8 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska