Chipirones, morcilla y manzana

Chipirones, morcilla y manzana

3.5 11 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
10 raciones

Składniki

Chipirones
  • 20 chipirones enteros frescos (aprox. 400 g)
  • 2 manzanas reineta (peladas, en cuartos y descorazonadas)
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 20 g de piñones
  • 500 g de agua
Salsa
  • 1 morcilla de cebolla sin piel (aprox. 100 g)
  • 1 sobre de tinta de calamar
  • 80 g de vino Pedro Ximénez
Montaje
  • 1 cucharada de harina
  • 100 - 150 g de aceite para freír
  • 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
  • 8 - 10 de cebollino fresco
  • 1 cucharada de sal en escamas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 7.5 g
Kalorie 871 kJ / 208 kcal
Tłuszcz 17.58 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 5.04 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...