Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patatas panadera
- 250 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 - 600 g de patatas cortadas en rodajas finas
- 100 g de sidra
- 1 cucharadita de sal
Pulpo y rape amariscado
- 150 g de pulpo cocido cortado en rodajas
- 3 nécoras cortadas por la mitad
- 150 g de almejas frescas
- 150 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) en medallones
- 6 langostinos crudos sin pelar
Salsa y horneado
- 250 g de sidra
- 4 dientes de ajo
- 5 - 6 ramitas de perejil fresco picado
- 150 g de cebolla
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada colmada de harina
- 250 g de caldo de pescado
- 50 g de tomate frito
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1199 kJ / 287 kcal
- Białko
- 15.32 g
- Węglowodany
- 19.98 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.06 g
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30min
Bacalao con langostinos
1h
Arroz con pulpitos de playa
1 godz. 5 min
Cigalas al ajillo
20 min
Rossejat de rodaballo y almejas
40min
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Guiso de pulpo
45min
Caldereta de dorada
40min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Rape en salsa americana
1h
Gambones gratinados
30min
Arroz con bogavante
1h