Rape en salsa de turrón y de azafrán

Rape en salsa de turrón y de azafrán

4.0 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • de cebolla en cuartos
    100 g
  • diente de ajo
    1
  • de mantequilla
    30 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    10 g
  • de vermut blanco
    100 g
  • de vino de Oporto
    20 g
  • de ramilletes de brócoli
    200 g
  • lomos de rape sin piel ni hueso salpimentados
    6
  • de nata para cocinar
    100 g
  • de caldo de pescado
    80 g
  • de maicena
    2 cucharaditas
  • hebras de azafrán
    8 - 10
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de turrón de Jijona blando
    75 g
  • de pimienta molida
    1 - 2 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 265 kcal / 1108 kJ
Białko 25.94 g
Tłuszcz 13.77 g
Węglowodany 9.37 g
Błonnik 2.35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...