
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
- 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 30 g masła
- 300 g białego wina, wytrawnego
- 1 cytryna pokrojona w ćwiartki
- 1 - 2 bagietki ok. 40 cm każda
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 504.5 kcal / 2110.8 kJ
- Białko
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 1030.7 mg
Alternatywne przepisy
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Omułki w białym winie
35 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min