Urządzenia i Akcesoria
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek
-
350 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 - 4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (patrz wskazówka)
-
100 g kwaśnej śmietany 12 lub 18% tł.
-
100 g serka kremowego śmietankowego
-
1 łyżeczka soli
-
650 g krewetek, gotowanych obranych
-
12 tortilli pszennych małych (patrz wskazówka)
-
3 limonki pokrojone w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28 g
Kalorie
1936 kJ /
461 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Koktajl z krewetek
45 min
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Omułki w białym winie
35 min
Tacos z krewetkami
25 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min