Urządzenia i Akcesoria
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek
-
350 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 - 4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (patrz wskazówka)
-
100 g kwaśnej śmietany 12 lub 18% tł.
-
100 g serka kremowego śmietankowego
-
1 łyżeczka soli
-
650 g krewetek, gotowanych obranych
-
12 tortilli pszennych małych (patrz wskazówka)
-
3 limonki pokrojone w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28 g
Kalorie
1936 kJ /
461 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Pizza z krewetkami i chorizo
45 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Korma z owoców morza
40 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min