Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
TM5 TM6

Tatar ze śledzia z kolendrą i mango

4.2 (212 ocen)

Składniki

  • 1 limonka, ekologiczna
  • 10 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oleju lnianego, tłoczonego na zimno
  • ½ łyżeczki sosu Worcestershire, (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 350 - 400 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
  • 100 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1127.3 kJ / 269.2 kcal
Białko
20.5 g
Węglowodany
7.5 g
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy