![Tatar ze śledzia z kolendrą i mango Tatar ze śledzia z kolendrą i mango](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ed00bdcc-2087-4449-a130-10ffb046dbeb/Derivates/ab076562-bb03-4156-b05e-021368cc9759.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limonka, ekologiczna
- 10 g kolendry, świeżej, tylko liście
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju lnianego, tłoczonego na zimno
- ½ łyżeczki sosu Worcestershire, (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 350 - 400 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych w 1 cm kostkę
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
- 100 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1127.3 kJ / 269.2 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1h 25 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25klst 15 min
Koktajl z krewetek
45 Min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Tatar ze śledzia
10 Min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Śledzie po japońsku
45 Min
Tatar z łososia
10 Min
Tatar
45 Min