Urządzenia i Akcesoria
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
1 limonka ekologiczna
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju rzepakowego10 g oleju lnianego tłoczonego na zimno
-
½ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
350 - 400 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych w 1 cm kostkę
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
-
100 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.5 g
Kalorie
1127.3 kJ /
269.2 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Tatar z łososia z imbirem
15 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Tatar
15 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Tatar ze śledzia
10 Min
Śledzie po japońsku
45 Min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min