Orientalna zupa z owocami morza

Orientalna zupa z owocami morza

4.7 329 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oleju
  • 450 g mieszanki warzyw, mrożonej chińskiej, uprzednio rozmrożonej
  • 600 g wody
  • 800 g mleka kokosowego
  • 1 - 2 łyżeczki zielonej pasty curry
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia
  • 300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
    300 g fileta z ryby o białym mięsie
  • 1 - 1 ½ łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 120 - 140 g paluszków surimi pokrojonych na kawałki
  • 300 - 400 g krewetek, surowych, średnich, obranych oczyszczonych
    300 - 400 g krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych
  • kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
  • papryczka chili, świeża (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 529 kcal / 2214.8 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 38.3 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 23.5 g
Sód 1176.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...