Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
TM6 TM5

Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach

4.5 (70 ocen)

Składniki

  • 50 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 300 - 350 g zielonych szparagów
  • 200 g filetów z łososia, świeżych, pokrojonych w paski o szer. 2 cm
  • sól, do przyprawienia ryby i jajek
  • pieprz czarny, mielony, do przyprawienia ryby i jajek
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do przyprawienia ryby
  • 4 jajka
  • 500 g wody
  • pomidorki cherry przekrojone na pół, do podania (ok. 200 g)
  • 1 awokado, pokrojone w 1 cm kostkę (ok. 130 g)
  • kiełki słonecznika, do podania (ok. 100 g)
  • 1 granat, tylko miąższ (ok. 100 g) (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1303.9 kJ / 311.7 kcal
Białko
21.3 g
Węglowodany
7.7 g
Tłuszcz
22.5 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Błonnik
5 g
Sód
181.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy