Makaron z owocami morza duszonymi w winie
TM6 TM5

Makaron z owocami morza duszonymi w winie

4.3 (96 ocen)

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, pokrojonej na kawałki
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • 200 - 220 g krążków kalmarów, surowych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 200 - 220 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub mrożonych, uprzednio, rozmrożonych
  • 300 g białego wina, wytrawnego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 120 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • 100 g wody
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1939.8 kJ / 463.6 kcal
Białko
23.2 g
Węglowodany
30.2 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Błonnik
1.6 g
Sód
363.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy