
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
200 - 220 g krążków kalmarów, surowych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
200 - 220 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub mrożonych, uprzednio, rozmrożonych
-
300 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
100 g wody
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.6 kcal /
1939.8 kJ
Białko
23.2 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
30.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Sód
363.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska