Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1600 g wody
- 100 g zielonego groszku, świeżego
- 100 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g makaronu, suchego, typu penne, o czasie gotowania 12 min
- 100 g sera koziego, twardego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość w płatach, do dekoracji
- 1 ząbek czosnku
- 10 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 100 g jogurtu naturalnego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1311 kJ / 310 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1h 20min
Ryż pieczony z warzywami
1 Std. 30 Min
Makaron z krewetkami i porem
30 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 Min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min