
Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze szparagami w sosie serowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki250 g
-
wody1600 g
-
zielonego groszku, świeżego100 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki100 g
-
makaronu, suchego, typu penne o czasie gotowania 12 min200 g
-
sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość w płatach, do dekoracji100 g
-
ząbek czosnku1
-
bazylii, świeżej tylko liście10 g
-
jogurtu naturalnego100 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
310 kcal /
1311 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
42.5 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska