Makaron ze szparagami w sosie serowym

Makaron ze szparagami w sosie serowym

3.6 117 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1600 g wody
  • 100 g zielonego groszku, świeżego
    100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g makaronu, suchego, typu penne o czasie gotowania 12 min
  • 100 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość w płatach, do dekoracji
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 310 kcal / 1311 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 42.5 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...