Makaron ze szparagami w sosie serowym

Makaron ze szparagami w sosie serowym

3.6 110 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
    250 g
  • wody
    1600 g
  • zielonego groszku, świeżego
    100 g
    100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
    100 g
  • makaronu, suchego, typu penne o czasie gotowania 12 min
    200 g
  • sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość w płatach, do dekoracji
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • bazylii, świeżej tylko liście
    10 g
  • jogurtu naturalnego
    100 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 310 kcal / 1311 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 42.5 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...