Marokańska zupa z ciecierzycy
TM6 TM5

Marokańska zupa z ciecierzycy

4.4 (183 oceny)

Składniki

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 85 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 190 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 170 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 700 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 3 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, mielonej
  • 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1260 kJ / 301 kcal
Białko
28.3 g
Węglowodany
27.3 g
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
6.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy