![Egejska zupa warzywna Egejska zupa warzywna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/151DB46F-5A3E-445C-B3CD-97FCA375CCD0/Derivates/5CF0BABC-47AB-4E8A-9EAA-D601F4758362.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 120 - 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oleju rzepakowego
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 300 g cukinii, pokrojonej na 1 cm kawałki
- 200 g bakłażana, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 700 g wody
- 30 g koncentratu pomidorowego
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
- 10 g bułki tartej
- 50 g sera feta, pokruszonego, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 989 kJ / 236 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Toskańska zupa fasolowa
50 Min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 Min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 Min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Barszcz wegetariański
1 Std. 10 Min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 Std. 30 Min
Szybka zupa ratatouille
30 Min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 Min