Egejska zupa warzywna

Egejska zupa warzywna

4.2 144 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g koperku, świeżego tylko liście
  • 120 - 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 500 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 300 g cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 200 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 700 g wody
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g pomidorów pokrojonych na kawałki
  • 10 g bułki tartej
  • 50 g sera feta pokruszonego, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 236 kcal / 989 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...