
Urządzenia i Akcesoria
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
20 - 25 g czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
-
3 liście limonki Kaffir, suszone
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
700 g wody
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
60 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 3 mm plastry
-
2 łodyżki trawy cytrynowej, świeżej bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
40 g sosu rybnego
-
2 łyżeczki cukru
-
2 łyżki pasty z krewetek tum yum
-
200 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych
-
2 łyżki soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
1 cebula dymka drobno posiekana
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
170.5 kcal /
713.8 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
1385.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min