
Urządzenia i Akcesoria
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych20 - 25 g
-
liście limonki Kaffir, suszone3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół70 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 3 mm plastry60 g
-
trawy cytrynowej, świeżej bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojonej na 2 cm kawałki2 łodyżki
-
sosu rybnego40 g
-
cukru2 łyżeczki
-
pasty z krewetek tum yum2 łyżki
-
krewetek, surowych, obranych oczyszczonych200 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
kolendry, świeżej tylko liście4 gałązki
-
cebula dymka drobno posiekana1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
170.5 kcal /
713.8 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
1385.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska