Caldeirada - portugalska zupa rybna
TM6 TM5

Caldeirada - portugalska zupa rybna

4.2 (220 ocen)

Składniki

  • 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 150 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 2 - 3 szczypty estragonu, suszonego
  • 2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 550 g wody
  • 150 g białego wina, wytrawnego
  • 400 - 450 g filetów z dorsza, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
967 kJ / 230 kcal
Białko
20.9 g
Węglowodany
21.9 g
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy