Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brukselki z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 łyżka curry, mielonego
-
20 g oliwy z oliwek
-
40 g zielonej soczewicy, suszonej opłukanej pod zimną, bieżącą wodą
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
500 g brukselki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.5 g
Kalorie
391 kJ /
93 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 Min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 Min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Gulasz soczewicowo-dyniowy
1 Std.
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Pikantna zupa krem z brukselki
40 Min
Zupa brukselkowo-serowa
35 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 Min