Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g szalotki, przekrojonej na pół
- 1 łyżka curry, mielonego
- 20 g oliwy z oliwek
- 40 g zielonej soczewicy, suszonej, opłukanej pod zimną, bieżącą wodą
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) - ½ - 1 łyżeczka soli
- 500 g brukselki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa brukselkowo-serowa
35min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min
Zupa krem z jarmużu
30min
Orientalny krem z fasoli
30min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45min
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9h 25 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min