Zupa krem z brukselki z soczewicą
TM5 TM6

Zupa krem z brukselki z soczewicą

4.1 (80 ocen)

Składniki

  • 50 g szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 łyżka curry, mielonego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 40 g zielonej soczewicy, suszonej, opłukanej pod zimną, bieżącą wodą
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 500 g brukselki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
391 kJ / 93 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
8.2 g
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy