Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pomidorów, przekrojonych na pół
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 500 g bakłażana, przekrojonego wzdłuż na pół
- 10 ząbków czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 200 g różyczek kalafiora
- 1 łyżka tymianku, świeżego, drobno posiekanego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1000 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 304 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 Std. 50 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1hod.
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min.
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
2 Std. 20 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa krem z porów
30min