
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
150 g pomidorów przekrojonych na pół
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g bakłażana przekrojonego wzdłuż na pół
-
10 ząbków czosnku
-
2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
200 g różyczek kalafiora
-
1 łyżka tymianku, świeżego drobno posiekanego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1000 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
72 kcal /
304 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 Min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 Min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 Min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min
Zupa krem z pora z serem
30 Min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 Std. 50 Min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 Min
Krem curry z kalafiora z pulpetami drobiowymi na ostro
55 Min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa krem z ciecierzycy
30 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min