
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Przyprawa pięciu smaków
-
laski cynamonu przełamane na pół2
-
pieprzu syczuańskiego2 łyżeczki
-
gwiazdki anyżu3
-
nasion kopru włoskiego, suszonych2 łyżeczki
-
goździków6
Krewetki
-
limonki ekologicznej½
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry5 g
-
papryczka chili, długa bez gniazda nasiennego, przekrojona na pół½ - 1
-
ząbki czosnku2
-
cukru trzcinowego1 - 2 łyżeczki
-
oleju sezamowego4 łyżeczkę
-
sosu sojowego ciemnego1 - 2 łyżki
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych (patrz wskazówka)300 g
-
ryżu basmati120 g
-
wody800 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki50 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w paski 1 x 3 cm50 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na 2 cm kawałki50 g
-
strączki młodego, zielonego groszku pokrojone na 2 cm kawałki4
-
miodu1 łyżka
-
octu ryżowego1 łyżka
-
cebule dymki tylko zielona część, pokrojona w 2 mm ukośne plastry2
-
kolendra, świeża tylko liście, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
532.5 kcal /
2227.7 kJ
Białko
29.3 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
78.1 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1546.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska