
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
- 300 g wody wrzącej
- 120 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 450 - 480 g białej fasoli, z puszki np. cannellini, odsączonej i przepłukanej (2 puszki)
- 550 - 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona -
2
liście szałwii, świeże
lub ½ łyżeczki liści szałwii, suszonych - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 134 kcal / 561 kJ
- Białko
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Krem z suszonych grzybów
55 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Barszcz z serem feta
40 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa brukselkowo-serowa
35 min