
Urządzenia i Akcesoria
Curry z wołowiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
oleju arachidowego1 łyżka
-
zielonej pasty curry lub Massaman50 g
-
mięsa wołowego (np. łopatka, polędwica), pokrojonego w 1 cm paski400 g
-
śmietanki kokosowej250 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
sosu rybnego50 g
-
pasty z tamaryndowca50 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
laska cynamonu1
-
liście limonki Kaffir, suszone2
-
kolendry, świeżej tylko liście, posiekanej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454.7 kcal /
1902.6 kJ
Białko
19.5 g
Tłuszcz
29.8 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Sód
765.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.