Urządzenia i Akcesoria
Curry z wołowiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1 łyżka oleju arachidowego
-
50 g zielonej pasty curry lub Massaman
-
400 g mięsa wołowego (np. łopatka, polędwica), pokrojonego w 1 cm paski
-
250 g śmietanki kokosowej
-
20 g cukru palmowego20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g sosu rybnego
-
50 g pasty z tamaryndowca
-
400 g mleczka kokosowego
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1 laska cynamonu
-
2 liście limonki Kaffir, suszone
-
2 łyżki kolendry, świeżej tylko liście, posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
765.5 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
1902.6 kJ /
454.7 kcal
Tłuszcz
29.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak w sosie satay
30 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min