Curry z wołowiną

Curry z wołowiną

3.7 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • oleju arachidowego
    1 łyżka
  • zielonej pasty curry lub Massaman
    50 g
  • mięsa wołowego (np. łopatka, polędwica), pokrojonego w 1 cm paski
    400 g
  • śmietanki kokosowej
    250 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    20 g
    20 g cukru palmowego
  • sosu rybnego
    50 g
  • pasty z tamaryndowca
    50 g
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
    250 g
  • laska cynamonu
    1
  • liście limonki Kaffir, suszone
    2
  • kolendry, świeżej tylko liście, posiekanej
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 454.7 kcal / 1902.6 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 29.8 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Sód 765.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...