
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżka oleju arachidowego
- 50 g zielonej pasty curry lub Massaman
- 400 g mięsa wołowego, (np. łopatka, polędwica), pokrojonego w 1 cm paski
- 250 g śmietanki kokosowej
-
20
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 20 g cukru palmowego - 50 g sosu rybnego
- 50 g pasty z tamaryndowca
- 400 g mleczka kokosowego
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 1 laska cynamonu
- 2 liście limonki Kaffir, suszone
- 2 łyżki kolendry, świeżej, tylko liście, posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1902.6 kJ / 454.7 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 765.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 Std. 30 Min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 Std. 15 Min
Tagine z jagnięciną
50 min
Massaman curry z kurczakiem
1sa 40 dk
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Pad Thai z kurczakiem
45 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min