Curry z wołowiną

Curry z wołowiną

3.7 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 50 g zielonej pasty curry lub Massaman
  • 400 g mięsa wołowego (np. łopatka, polędwica), pokrojonego w 1 cm paski
  • 250 g śmietanki kokosowej
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    20 g cukru palmowego
  • 50 g sosu rybnego
  • 50 g pasty z tamaryndowca
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1 laska cynamonu
  • 2 liście limonki Kaffir, suszone
  • 2 łyżki kolendry, świeżej tylko liście, posiekanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 765.5 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 1902.6 kJ / 454.7 kcal
Tłuszcz 29.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...