Quiche z pieczarkami

Quiche z pieczarkami

4.5 185 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 jajko
Farsz
  • 200 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 szczypty oregano, suszonego
  • 3 szczypty tymianku, suszonego
  • 3 szczypty bazylii, suszonej
  • 20 g migdałów, blanszowanych
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 150 g pieczarek przekrojonych na pół
  • ¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • mąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
Sos
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 jajka
  • ⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 12.7 g
Kalorie 1598 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...