
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
Naleśniki
-
250 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
250 g mleka
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki soli
-
250 g wody
-
olej do smażenia naleśników
Farsz
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
2 ząbki czosnku
-
90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g masła
-
300 g liści szpinaku, świeżych
-
200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
212.3 kcal /
888.3 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
20.1 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
239.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min