Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem

Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem

3.9 345 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk

Składniki

Naleśniki
  • 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 250 g mleka
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki soli
  • 250 g wody
  • olej do smażenia naleśników
Farsz
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 2 ząbki czosnku
  • 90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g masła
  • 300 g liści szpinaku, świeżych
  • 200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 212.3 kcal / 888.3 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 20.1 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 239.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...