Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 30 g musztardy miodowej
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 718 kJ / 171.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Sos cytrynowy
20min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20min
Sos gribiche
20min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min
Pasta z sera owczego
10min
Pesto z rukoli
10min
Sos pietruszkowy (persillade)
5min
Masło czosnkowe z serkiem
10min
Sos tatarski
5min