Urządzenia i Akcesoria
Sos bazyliowo-musztardowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
15 - 20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 g musztardy miodowej
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.8 g
Kalorie
718 kJ /
171.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Sos cytrynowy
20 Min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 Min
Włoskie masło ziołowe
5 Min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 Min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 Min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 Min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 Min
Dip z suszonych pomidorów
15 Min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 Min