
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 30 g musztardy miodowej
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 718 kJ / 171.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min.
Masło ziołowe z nerkowcami
1h 10min
Masło cytrusowe z koperkiem
40 min.
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min.
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 dk
Sos pietruszkowy (persillade)
5 min.
Masło pietruszkowe
10 min.
Sos miodowo-musztardowy
10 min.
Dressing z awokado i bazylii
10 min.
Dip serowy
10 min.
Sos winegret
5 min.
Tzatziki
15 min.