Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków

Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków

3.7 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcja

Składniki

  • 5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 50 g bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
  • 500 g wody
  • 250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 1 jajko
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 19.8 g
Kalorie 1625.5 kJ / 388.2 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...