Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 50 g bułki tartej, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
- 500 g wody
- 250 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 jajko
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- olej rzepakowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1625.5 kJ / 388.2 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 Std.
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 Std.
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 Std.
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 Std.
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 Std.
Kaszubskie kotlety rybne
35 min