Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni

4.0 387 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 kawałków

Składniki

Kalafiorowy spód
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 600 g kalafiora pokrojonego na kawałki
  • 500 g wrzącej wody
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka czosnku, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy i dodatki
  • 100 g sera mozzarella pokrojonego w 0,5 cm plastry
  • 140 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 50 - 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 180 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 225 kcal / 941.5 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...