
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kalafiorowy spód
-
50
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 600 g kalafiora pokrojonego na kawałki
- 500 g wrzącej wody
- 2 jajka
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka czosnku, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy i dodatki
- 100 g sera mozzarella pokrojonego w 0,5 cm plastry
- 140 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 50 - 60 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 225 kcal / 941.5 kJ
- Białko
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min