
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
150 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
-
250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka mąki pszennej
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
163.8 kcal /
685.3 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
116.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min