Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 116.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min