Ryżowe pulpety z kalafiorem
TM6 TM5

Ryżowe pulpety z kalafiorem

3.2 ( 87 ocen )

Składniki

  • 1 kalafior z liśćmi (ok. 500 g, patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • 950 g wody
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 320 g ryżu, ugotowanego (patrz wskazówka)
  • 1 jajko
  • 30 g mąki pszennej
  • 20 g bułki tartej
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g masła
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
379 kcal / 1587 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1129 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy