Urządzenia i Akcesoria
Ryżowe pulpety z kalafiorem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 kalafior z liśćmi (ok. 500 g, patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
950 g wody
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
320 g ryżu, ugotowanego (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
30 g mąki pszennej
-
20 g bułki tartej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g masła
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1129 mg
Białko
10 g
Kalorie
1587 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Kremowy sos brokułowy
35 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min