
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek40 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół35 g
-
oleju słonecznikowego15 g
-
jabłek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki100 g
-
curry, mielonego2 łyżeczki
-
śmietany, 12% tłuszczu150 g
-
octu owocowego np. jabłkowego20 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ szczypty
-
cukru½ łyżeczki
-
roszponki250 - 300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
187.8 kcal /
785.5 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
10.9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
471.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Sałata z sosem winegret
5 Min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 Min
Sałatka brokułowa
30 Min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 Min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min
Sałatka Waldorf
15 Min
Sos jogurtowy
5 Min
Sos balsamiczny
25 Min