Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 1 ząbek czosnku
-
35
g cebuli, przekrojonej na pół
lub 35 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół - 15 g oleju słonecznikowego
- 100 g jabłek, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- 150 g śmietany, 12% tłuszczu
- 20 g octu owocowego, np. jabłkowego
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cukru
- 250 - 300 g roszponki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 785.5 kJ / 187.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 471.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielony sos wielkanocny
1 Std. 20 Min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Masło cytrusowe z koperkiem
40 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2h 30 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
15 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25min
Pasta z rzeżuchy
5 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25min
Sałata z sosem winegret
5 min