Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry

Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry

4.5 160 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 1 ząbek czosnku
  • 35 g cebuli przekrojonej na pół
    35 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju słonecznikowego
  • 100 g jabłek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 150 g śmietany, 12% tłuszczu
  • 20 g octu owocowego np. jabłkowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 250 - 300 g roszponki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 187.8 kcal / 785.5 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 10.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 471.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...